១. កេសា = សក់ ១៧.
អន្តគុណំ=ពោះវៀនតូច
២. លោហ = រោម ១៨.
ឩទរិយំ=អាហារថ្មី
៣. នខា=ក្រចក ១៩.
ករិសំ=អាហារចាស់
៤. ទន្តា=ធ្មេញ ២០.
មត្ថកេមត្តលុង្គំ=ខួរក្នុងក្បាល
៥. តចោ=ស្បែក ២១.
បិត្តំ=ប្រមាត់
៦. មំសំ=សាច់ ២២.
សេប្ហំ=ស្លេស្ម៍
៧. នហារូ=សរសៃ ២៣.
បុព្វោ=ខ្ទុះ
៨. អដ្ឋិ=ឆ្អឹង ២៤.
លោហិតំ= ឈាម
៩. អដ្ឋិមិញ្ជំ=ខួរក្នុងឆ្អឹង ២៥. សេទោ=ញើស
១០. វត្កំ=ទាច ២៦.
មេទោ=ខ្លាញ់ខាប់
១១. ហទយំ=បេះដូង ២៧.
អស្សុ=ទឹកភ្នែក
១២. យកនំ=ថ្លើម ២៨.
១៣. កិលោមកំ=វាវ ២៩. ខេឡោ=ទឹកមាត់
១៤. បិហកំ=ក្រពះ ៣០.
សិង្ឃានិកា=សំបោរ
១៥. បប្ផាសំ=សួត ៣១.
លសិកា= រំអិល
១៦. អន្តំ=ពោះវៀនធំ ៣២.
មុត្តំ=ទឹកនោម
...........................................................................................................................................................................................
ប្រភពអត្ថបទៈ ប្រជុំវប្បធម៌ទូទៅ
អ្នកនិពន្ឋៈ ឡុច ផ្លែង
បោះពុម្ពដោយៈ វិទ្យាស្ថានជាតិខេមរយានកម្ម
ភ្នំពេញៈ ១៩៧៣
No comments:
Post a Comment